Malatya

8. Uluslararası Malatya Film Festivali'ne doğru

17:22 09 Nisan 2018
8. Uluslararası Malatya Film Festivali'ne doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Film Festivalinde "konuk ülke" bölümünde Filistin ağırlanacak.

Film festivali basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl "konuk ülke" başlıklı yeni bir bölümle dünyanın çeşitli coğrafyalarından ülke sinemalarını ağırlamaya başlayan Malatya Uluslararası Film Festivali, bu yıl Filistin Sineması'nı konuk edecek.

Filistin sinemasının yeni dönem filmlerinin gösterileceği bölümde ülkenin önemli bazı sinemacıları da Malatya'da sinemaseverlerle bir araya gelecek. Program kapsamında Filistin sorununun sinemadaki yansımaları ve Filistin sinemasının serüveni, alanında uzaman isimler tarafından ele alınacak. Program kapsamında ayrıca söyleşi ve çeşitli buluşmaları kapsayan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, festival hazırlıklarının yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda festivalde bu yıl Filistin Sineması'nı ağırlamaya karar verdiklerini aktaran Çakır, Güney Kore'nin ardından köklü bağlarımızın bulunduğu bir başka dost ülkeyi daha Malatya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Çakır, Filistin sinemasının ülkenin bağımsızlık ve direniş mücadelesinde önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, önceki yıllarda festival kapsamında gösterilen Filistin yapımlarının Malatyalı sinemaseverlerden büyük ilgi gördüğünü, bu yıl da aynı ilgi ve coşkunun gösterileceğinden kuşku duymadığını ifade etti.

Festival Direktörü Suat Köçer ise "konuk ülke" bölümünün ülke sinemalarının birbirleriyle tanışması ve yakınlaşması noktasında büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, bu yıl aynı bölümde Filistin'i ağırlamaya karar verdiklerini ve konuyla ilgili çalışmaları ocak ayından bu yana sürdürdüklerini bildirdi.

Filistinli sinemacıların işgal altında, büyük özverilerle sinema yaparak var olma mücadelesi verdiklerini ve bu yolla seslerini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını hatırlatan Köçer, yeni filmleri, önemli sinemacıları ve özgün konu başlıklarıyla Filistin Sineması'nın ağırlanacağı "Konuk Ülke: Filistin" bölümünün bu konuda sinemaseverlere farklı bakışaçıları sunacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.