Malatya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

14:41 23 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Malatya'nın Hekimhan, Kale, Arguvan ve Darende ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Hekimhan ilçesinde Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunması, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra kutlamaların yapılacağı Hekimhan Sakarya Ortaokulu'na geçildi.

Törene, Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Özgür Polat Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek ile vatandaşlar katıldı.

İlçenin çeşitli okullarından ilkokul ve anaokulu öğrencilerinden oluşan gösteri ekipleri, farklı yörelere ait halk oyunları gösterisi yaptı. Çocukların sergilediği gösteriler izleyicilerden alkış aldı.

- Kale

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kale’de coşkuyla kutlandı.

Kale Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kutlama töreni başladı.

Kale ilçesinde İzollu İlkokulu tören alanındaki kutlamalar öncesi İngilizce öğretmeni Bahar Aslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçede hafta içi düzenlenen çeşitli etkinliklerde birinci gelen yarışmacılara ödülleri verildi.

Daha sonra öğrencilerden oluşan halk oyunları ekiplerinin çeşitli yörelere ait oyunları sergilenmesiyle tören sona erdi.

Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Güder, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Akın Ergen, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

- Arguvan

Arguvan ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Kutlamalar Atatürk İlkokulu'nda devam etti. İlçe Kaymakamı Cuma Emeç, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile protokol üyeleri kutlama programına katıldı.

Öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Yöresel türkülerin söylenmesiyle devam eden kutlamalar, halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

- Darende

Darende ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce’nin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Kutlamalar daha sonra Şehir Stadı’nda ilçedeki okulların katılımıyla devam etti.

Günün anlamına ilişkin Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Mithat Eser, konuşma yaptı.

Eser'in konuşmasının sonra öğrenciler şiirler okudu. Çeşitli yarışmaların yapıldığı kutlama programında öğrenciler farklı yörelere ait türküler seslendirildi. Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekipleri, gösteri sundu.

İlçede yapılan çeşitli sportif etkinliklerde derece alanlara madalya ve plaketleri verildi.

Törene, Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Garnizon Komutan vekili Özkan Topal, Cumhuriyet Savcısı Cesur Sunar, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.