Malatya

Kışanak ve Tuncel'in yargılandığı dava

17:31 27 Nisan 2018
Kışanak ve Tuncel'in yargılandığı dava

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına Malatya'da devam edildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın sekizinci duruşmasına mahkeme huzurunda bulunmak istememelerinden dolayı Tuncel ve Kışanak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılmadı.

Mahkeme heyeti, daha önceki duruşmalarda talep edilen bilirkişi raporlarının istenilen kurumlardan gönderilerek dosyaya eklendiğini belirtti.

Daha sonra sanık avukatlarının taleplerini alan heyet, ara kararını açıklamak üzere duruşmaya bir süre ara verdi.

Mahkeme heyeti, ara kararında, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın iddia makamına tevdi edilmesine karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kışanak ve Tuncel hakkında açılan dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş, talebi değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

İddianamede, Kışanak hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", 41 kez "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" suçlarından 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar, Tuncel hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve 16 kez "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 23 yıl 6 aydan 95 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.