Malatya

İki katlı evin tabanı ahırın üzerine çöktü

14:04 10 Mayıs 2018
İki katlı evin tabanı ahırın üzerine çöktü

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde alt katı ahır olarak kullanılan evin üst kat tabanının çökmesi sonucu 21 küçükbaş hayvan telef oldu.

Gülümuşağı kırsal Mahallesi'nde yıkım tehlikesi bulunan Mehmet Gülüm'e ait iki katlı evin üst kat tabanı çökerek, ahır olarak kullanılan giriş kattaki hayvanların üzerine yıkıldı. Çevredekilerin çabasına rağmen hayvanlar bulunduğu yerden çıkarılamayınca itfaiye ve AFAD'tan yardım istendi.

Olay yerinde güvenlik önleminin alınmasının ardından çevrede inceleme yapan ekipler, evde o sırada kimsenin bulunmadığını, ahırdaki 21 küçükbaş hayvanın ise telef olduğunu belirledi. 10 hayvan ise kurtarıldı.

Ev sahiplerinden Resul Gülüm, gazetecilere açıklamasında, evin geçen yıl Adıyaman'da meydana gelen depremde hasar gördüğünü belirtti.

Babasının keçileri ahıra koyduktan sonra amcasının evine uyumaya gittiğini, sabah hayvanları yaylaya götürmek için geldiğinde ise üst kattaki iki odanın tabanlarının çöktüğünü gördüğünü aktaran Gülüm, can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Abuzer Gülüm ise hasar gören evin Battalgazi Belediyesinin desteğiyle yıkılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.