Malatya

Şehit yakınları ve gaziler Malatya'yı gezdi

18:09 10 Mayıs 2018
Şehit yakınları ve gaziler Malatya'yı gezdi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin düzenlediği Kültür Gezisi programına katılan şehit yakınları ile gaziler Malatya'yı gezdi.

Battalgazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi tarafından Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Malatya iline yönelik düzenlenen kültür gezisi kapsamında şehit aileleri ve gaziler, Malatya’ya geldi.

Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit ile Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, şehit yakınları ve gazilerle Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Özyiğit, burada yaptığı konuşmada, şehitler ve gaziler sayesinde bin yıldır Anadolu topraklarında Türk milletinin yaşadığını anlatarak, "Polisimiz, askerimiz güvenlik kuvvetlerimiz her an mücadele içerisinde. Bu topraklar çok sıcak topraklar. Bu topraklarda yaşamanın bedeli de bu şekilde oluyor. Bizlerin çocukları, torunlarımız, sizler gibi inşallah bu vatanı, bu toprakları koruyacaklar. Şehitlerimiz bu vatan için bu millet için kendilerini feda ettiler." ifadelerini kullandı.

Kırçuval ise şehit yakınları ve gazilerle belediyenin sosyal tesisinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, vatanı ve bayrağı için canlarını feda eden tüm şehitleri minnetle yad ettiklerini belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkan Yardımcısı Fatih Düdükçü de kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.