Malatya

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

13:06 19 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Malatya'nın Darende, Kale ve Hekimhan ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

- Hekimhan

Hekimhan ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Mithat Böke, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Böke, gençlere bakınca geleceğe umutla bakan yıldızlar gördüğünü belirtti.

Tören sonunda Gençlik Haftası dolayısıyla il, ilçe ve il dışında yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene protokol ve vatandaşlar katıldı.

- Kale

Kale ilçesinde, Kale İzollu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Celal Genç, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, milli mücadeleyi başlattığını bildirdi.

Binlerce şehit verilerek, sıkıntı ve yokluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini kaydeden Genç, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur." dedi.

Gençlik Haftası boyunca yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin arından tören sona erdi.

Törene Kale Kaymakamı Mehmet Güder, Belediye Başkanı Cemal Akdemir, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Hekimhan

Hekimhan ilçesinde Sakarya Ortaokulu'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Mahmut Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 99 yıl önce gençlere 19 Mayıs'ı bayram olarak hediye ettiğini anımsattı.

Törene Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Kerem Eşli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.