Malatya

Malatya'da Sıfır Atık Projesi çalışmaları hızlanacak

11:52 17 Ağustos 2018
Malatya'da Sıfır Atık Projesi çalışmaları hızlanacak

Malatya Valiliği tarafından kentte Sıfır Atık Projesi kapsamındaki çalışmaların hızlanacağı bildirildi.

Valiliğikten yapılan yazılı açıklamada, projenin israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlandığı belirtildi.

Projenin bireysel veya kurumsal olarak uygulanabildiği kaydedilen açıklamada, hedefin daha geniş kitlelere hitap etmesi, oluşan atık miktarının fazla olması ve yaşam standardı temelinin atılması ve kurumsal uygulamalar açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sıfır atık yaklaşımını öncelikle kendi binasında hayata geçirerek önderlik yapmaktadır. Sıfır Atık Projesi bakanlığımızın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de uygulamaya başlanmış olup 26 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi'nin açılışı ile tüm Türkiye'de uygulanmasının temeli atılmıştır. Bu kapsamda Sıfır Atık Projesi ile ilgili kentte çalışmalara hız verilmesi ve gerekli hassasiyetin gösterilerek proje, en kısa sürede uygulamaya geçirilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.