Malatya

Malatya'da örnek esnafa plaket

17:45 31 Ağustos 2018
Malatya'da örnek esnafa plaket

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Zabıta Daire Başkanlığı, kaldırımın yayalara bırakılmasında hassasiyet gösteren esnafı ödüllendirdi.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Kent Konseyi'nin bu yılın lokomotif projesi olarak başlattığı "Kendine ve Kentine Saygı Duy Projesi" kapsamında çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Malatya Kent Konseyi ve Zabıta Daire Başkanlığı kaldırımın yayalara bırakılmasıyla ilgili hassasiyet gösteren esnafı örneklik teşkil emesi amacıyla plaketle ödüllendirdi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Çukurdere Mahallesi'nde bulunan bir marketi bu örnek davranışından dolayı ziyaret ederek plaket takdim etti.

Çobanoğlu, bu yıl başlatılan "Kendine ve Kentine Saygı Duy" projesiyle yıl içinde farklı konularda yapmış oldukları çalışmalarla toplum içerisinde bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda 'Kaldırımları Yayalara Bırak' temasını Zabıta Daire Başkanlığımız ile ortak bir çalışma yürüttük ve tezgahlarını kaldırıma çıkartmayan esnaflarımızı belirledik. Bu anlamda kaldırımları işgal etmeyip tezgahlarını dışarı taşırmadıkları için Çarşı Marketler Grubuna ve özellikle Çukurdere Şubesine teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Malatya için bu davranışın diğer esnaflara örneklik teşkil etmesini diliyorum."

Ziyaret sonrası Çobanoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Hüseyin Hanbay tarafından hazırlanan plaketler esnaflara takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.