Malatya

8. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

18:25 04 Ekim 2018
8. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne doğru

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliğinin katkılarıyla düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin afişi belli oldu.

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamada, 9-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek etkinliğin afişinde, halk edebiyatında uzaklara haber gönderenlerin elçisi olarak sembolize edilen turna figürünün kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Festival Direktörü Suat Köçer ise dünyanın farklı coğrafyalarından özgün sinema filmleri ve önemli konukların ağırlanacağı etkinlikte hazırlıkların sona geldiğini aktardı.

Bu yıl programda farklılıkların keşfini öne çıkardıklarını kaydeden Köçer, sinema sınırlarının, imkansızlıkları, farklılıkları aşıp, halkları buluşturan bir sanat olduğu vurguladı.

Anadolu halk kültürünün çok önemli figürlerinden olan ve duyguların ulağı olarak sembolize edilen turnayı festival afişinde kullandıklarını vurgulayan Köçer, sevgisi nesilden nesile aktarılan turnanın tasavvuf ve Anadolu’daki farklı inanışlarda ayrı bir önemi bulunduğunu hatırlattı.

Köçer, afiş için belirledikleri turnanın, Neslihan Özceylan tarafından geleneksel Türk sanatları motiflerine uygun bir anlayışla resmedilerek afişe taşındığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.