Malatya

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

13:01 09 Kasım 2018
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Polat, mesajında, cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlık mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, saygı ve özlemle andıklarını bildirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamı boyunca birçok başarıya imza attığını ve cumhuriyetin kurulmasında başrol oynadığını aktaran Polat, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürmekte, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma konusunda hedeflerine azim ve kararlılıkla yürümektedir. Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek hepimizin ortak görevidir. 10 Kasım'ı bir matem günü olarak değil, esaret altına alınmakla tehdit edilen ve toprakları paylaşılmak istenen Türk milletinin mücadele ruhu, kurtuluş umudu, diriliş sembolü Atatürk'ü anlama ve anlatma imkanı olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

- Rektör Karabulut

Rektör Karabulut ise mesajında, cumhuriyetin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80’inci yılında rahmet ve şükranla andığını belirtti.

Karabulut, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

''Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesi veren kadroların emperyalizme karşı ortaya koydukları idealler ve azim, bugün için de ülkemize ve milletimize karşı oynanan oyunlar, işgal ve darbe girişimleri karşısında bizler için birer bayraktır. Akademi dünyası olarak bu bayrağı bilim dünyasında en üst seviyeye çıkartmak en büyük hedefimizdir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.