Malatya

Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 88. yılı

11:36 13 Şubat 2019
Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 88. yılı

Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 88. yılı törenle kutlandı.

Kışla Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törende, Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Başkan Polat, deftere yazdıklarını okudu.

Atatürk'ü Malatya'ya gelişinin yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını, millet olarak Atatürk'ün binbir zorluk ve güçlüğe rağmen yılmadan, canla başla verdiği istiklal mücadelesini bugün de vermeye devam ettiklerini belirten Polat, şöyle devam etti:

"Son yıllarda ülkemiz hemen her alanda büyük bir ilerleme ve gelişme kaydetmektedir. Özellikle savunma sanayinde dışa bağımlılıktan kurtulup, milli ve yerli imkanlarımız kullanılarak kendi silahlarımızı üretir duruma geldik. Ancak, her alanda gelişen ve büyüyen ülkemizin önünü kesmek isteyen dahili ve harici bedhahlar, türlü oyunlar, hilelerle bunu engellemeye çalışmaktadırlar. Millet olarak dün istiklal mücadelesinde nasıl omuz omuza verdiysek, bugün de aynı şekilde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek üzerimizde oynanan bütün oyunları bozacak, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma yolunda durmadan yola devam edeceğiz."

Polat, Türkiye'nin gelişmesi, bölgesinin lider ülkesi olması noktasında üzerlerine düşenleri yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını anlatarak, "Bir yandan fiziki belediyecilik hizmetleri yaparken bir yandan da milli ve manevi duygularımızın korunması, canlanması ve şahlanması için halkımızla, devletimize ve hükümetimize elimizden gelen desteği vermenin çabası içerisindeyiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Atatürk Evi'nde düzenlenen programda, Vali Baruş, Başkan Polat ve Tuğgeneral Sayat ile beraberindeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri Atatürk'ün Malatya'yı ziyaretinde kaldığı odayı gezerek kullandığı eşyaları inceledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.