Malatya

Hüseyin amca oyduğu 450 taşı evinde sergiliyor

10:43 19 Mayıs 2021
Hüseyin amca oyduğu 450 taşı evinde sergiliyor

89 yaşındaki Hüseyin Çakıl taşlara yontarak şekil veriyor. Hüseyin amca, yazılar yazdığı 450 taşı, evinin bahçesinde sergiliyor.

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaşayan emekli Hüseyin Çakıl, küçük yaşlardan beri taşları yontarak şekillendirdikten sonra üzerlerine kazıyarak yazılar yazıyor. Bölgedeki yıkılan evlerden topladığı çeşitli ebatlardaki 450 taşın üzerine şiir, mani ve özlü sözler yazan Çakıl, bunları evinin bahçesinde biriktirdi. Hüseyin Çakıl, en büyük hayalinin ise el emeğiyle sanata dönüştürdüğü taşların müzede sergilenmesi olduğunu söyledi.

“BENİM İÇİN BUNLAR SANAT ESERİ”

Küçük yaşlardan beri taşlara figürler çizdiğini, ilerleyen süreçte ise kazıyarak yazdığı yazılar ile sanat eserine dönüştürdüğünü anlatan Çakıl, "Bugüne kadar 450 taşı bu şekilde yazarak evimin bahçesinde sergiliyorum. Bazı insanlara saçma geliyor ama benim için bunlar sanat eseri. Kimi zaman çocuklarım bu taşları kırmak istiyor ama ben izin vermiyorum. Şu an evimin bahçesi müze gibi ama sadece çevremdekiler görüyor. Yetkililerin bu taşları müzede sergilemesi en büyük isteğim. O da olmazsa çocuklarım ve torunlarıma miras kalacak" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.