Malatya

“Harama gerek yok” dedi bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

12:01 23 Temmuz 2022 6 Yorum Var
“Harama gerek yok” dedi bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

Malatya’da çalışan temizlik görevlisi Serkan Çelebi, temizlik yaptığı esnada içerisinde para ve kredi kartları bulunan cüzdanı bularak sahibine teslim etti.

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan bir işçi, örnek bir davranışa imza attı. Temizlik görevlisi Serkan Çelebi, Şire Pazarı’nın bulunduğu Yenihamam Mahallesinde sabahın erken saatlerinde temizlik yaparken kaldırımda cüzdan buldu. Cüzdanda bir miktar para ve kredi kartları olduğunu gören Çelebi, durumu amirine bildirdi. Kredi kartları ve kimlik kartından yola çıkan belediye görevlileri, cüzdanın seyyar satıcılık yapan 61 yaşındaki Bekir Topal’a ait olduğunu belirledi. Cüzdanın sahibi Bekir Topal’a ulaşan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cüzdanını kaybeden vatandaşın cüzdanını alması için Battalgazi Belediyesi’ne davet etti. Kaybettiği cüzdanını teslim almak için Belediye’ye gelen Topal, örnek davranış gösteren temizlik görevlisi ve ilgili birim müdürüne teşekkürlerini iletti.

“HELALİ ZATEN KAZANIYORUZ”

Bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşayan temizlik işçisi Serkan Çelebi, “Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli personelim ve temizlik yaptığım esnada yerde bir yelek gördüm. Yeleği çöpe koyacağım esnada ağır geldi ve cebinde cüzdan olduğunu fark ettim. İçerisinde bir miktar para ve kredi kartlarının olduğunu gördüğüm dakika vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Durumu amirlerime bildirdim ve Zabıta Müdürlüğümüze cüzdanı tutanakla teslim ettim. Helali zaten Battalgazi Belediyemizde kazanıyoruz, harama hiç gerek yok” ifadelerini kullandı.

“GÖZLERİMİ YAŞARTTI, MUTLU ETTİ BENİ”

Cüzdanını kaybeden Bekir Topal, temizlik görevlisi personelin topluma örnek olacak bir davranışa imza attığını belirterek, “Emekliliğim yok, 50 yıldır hayatımı seyyar satıcılık yaparak para kazanıyorum. Seyyar satıcılık yapmak ayıp değil, ben helalimle para kazanıyorum. Cüzdanımı kaybetmişim ve inanın hiç farkına varmadım. Battalgazi Belediyesi ekipleri, cüzdanımı bulmuşlar. Cüzdanımın bulunduğuna çok mutlu oldum. Bizler veresiye mal alıp sattıktan sonra ödeme yapıyoruz. Temizlik görevlisi Serkan kardeşime teşekkür ediyorum. Gözlerimi yaşarttı, mutlu etti beni. Allah kendisine razı olsun. Dürüst bir kardeşimizmiş. Dürüstlük budur, doğruluk budur. Keşke herkes böyle dürüst ve doğru olsa. İşte o zaman bizi kimse yıkamaz” şeklinde konuştu.

“ALNINDAN ÖPÜYORUM”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, örnek bir davranışa imza atan temizlik görevlisi Serkan Çelebi’yi telefonla arayarak tebrik etti. Örnek bir davranışa imza attığı için personeli kutlayan Başkan Güder, “Kendine, Battalgazi Belediyemize, Anadolu insanına ve Müslüman evladına yakışır bir harekete imza attın. Alnından öpüyorum senin. Bu hareketin beni çok duygulandırdı ve seni tebrik ediyorum. Helal olmayan bir lokmayı kendisine, ailesine ve etrafındakilere yedirmeyen insanlar varken, ülkemiz ilelebet varlığını koruyacaktır” diye konuştu.

 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • yusuf 33 1 yıl önce Şikayet Et
    bir müslüman için siradan bir şey abartilacak bir şey yok
    Cevapla
  • Tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle de artık böyle insanlar çok az var her kes bu kardeşim gibi olsa bu ülkede kimse sorun yaşamaz Allah böyle kullarının sayılarını artırsın inşallah
    İlk beğenen sen ol
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların fırsatçı hırsız nankör vicdansız olduğu bir ortamda hiçte sıradan değil.
    İlk beğenen sen ol
  • Düşün! 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu, çocuklar için iyi bir tiyatral davranış olabilir ama bizler için, "haram olmasa alırdım" demek anlamına gelir. Müslüman olmayan bunu alır anlamına da gelir. Halbuki dinimiz bunu insanlık için yapmamız gerektiğini söyler. Bu tarz cümleler ayrıştırıcı ve çağ dışıdır. Haram olduğu alt başlıklarda verilirse gelişimimiz tamamlanır.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamışsın.
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ahirette kul hakkından sorulur. Harama el uzatmamak gerekir
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Türk lük Bunu Gerektirir
    Cevapla
  • öz çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    diğer milletler yokken Türk vardı; dolayısıyla diğer milletlerde bu vicdani davranışı öğrenip uyguluyabiliyorlarsa biz Türklerden öğrenmişlerdir. Hanifi Çlfçi kardeşim adamsın.
    İlk beğenen sen ol
  • YILMAZ KAHRAMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlik bunu gerektirir. etik, ahlak ve davranista bunu gerektirir. muslumanlar bunu yapar cunku dinin emri, obur toplumlarda bunu yapar etik ve ahlak derler. dunyanin her yerinde bunu yapan insanlar var ve Turk degiller.
  • BİRAZ SABIR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurdumun yufka yürekli insanı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.