Malatya

4 yıllık binada akılalmaz görüntü! Tahta parçaları çıktı

13:08 01 Mart 2023 28 Yorum Var
4 yıllık binada akılalmaz görüntü! Tahta parçaları çıktı

Malatya’da ağır hasarlı bir binanın kolon ve kiriş arasında bulunan kısmında, beton içerisinde tahtaların olduğu görüldü.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından en çok etkilenen iller arasında bulunan Malatya’da binlerce bina yıkılırken, 10 binlerce bina da ağır hasar aldı. Malatya’da ağır hasar alan yerleşim yerlerinden birisi olan Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde bulunan 10 katlı bir binanın kolon ve kiriş aralarında tahta parçaları bırakıldığı görüldü. Binada oturan vatandaş, binanın kolon ve kiriş aralarına bırakılan tahta ve kadran parçalarını bırakanlar hakkında yasal işlem yapılması istedi.

Binalarının hepsinin ağır hasarlı olduğunu belirten bina sakinlerinden İbrahim Alpay Karataş, “Girilmesi mümkün değil. Bazı kolonlarda depremden dolayı tahribat olduğu için bazı kolonlarda tahta ve kadran parçaları kiriş ve kolon arasına sıkıştırılmış. Bu da ister istemez binanın dayanma gücünü zayıflatıyor. İlgililer ve sorumlular hakkında her türlü yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Ölen canların hesabının sorulmasını istiyoruz. İlgililerden tüm vatandaşlar adına destek bekliyoruz. Binada 2 yıldır oturuyorum ben. 2 yılda yapıldığını düşünün toplamda 4 yıl oldu. Sözde depreme dayanıklı etüt zemini yapılmış gözüküyor ama sorduğunuzda buralara çok katlı binaların yapılmaması gerektiğini söylüyorlar. Müteahhittinden, mimarından ve kim denetliyorsa onlardan yasal işlem yapılmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

28 Yorum Var
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    müteahht kadar kalfa ve çalışanlarında suçu var.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Oraya o kadar kat veren belediye başkanını alacaksın hemen görevden. Tuzla da yaşıyorum 5 yıl öncesine kadar 4 kat olan binalar şimdi 6-8 kat verilmeye başlandı.neden daha çok daire çıksın diye vereni görevden almazsan sandıkta alırlar..
    Cevapla
  • uquR 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaatta da çalışmış birisi olarak neredeyse bütün müteahhitler önce ucuzlık sonra hızlı yapma sonra kaliteli işçilik bekliyorlar ama ilik ikisi olduğunda üçüncüsü malisef olmuyor.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu nerde ise butun bina var adamlar bos alana gazete kagit cimento kagit koyar diye dyar idik cobanlik yapmasi bilmeye bina yapar mimar yada usta olur ise sorun devam eder bu binayi yapan hepsini iceri ayacaksin kesin ayni seyi butun her yerde yapmis olabilir bu tip sey yapana agir ceza olacak mallarina el konacak
    Cevapla
  • atacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mutahit den ziyade o kalıp ustasına iiş verdiği bölümler ekipce bu beton atanlar kalıp ustalarınada açımasız ceza verilsin zira bu adam yine yapacak piyasade.. baksana işcilik iş güzarlığı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.