Malatya

Yeşilyurt Belediyesi'nden ödüllü bisiklet turu

11:48 18 Eylül 2023
Yeşilyurt Belediyesi'nden ödüllü bisiklet turu

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllü bisiklet turu düzenledi.



Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesi amacıyla her yıl 16 ile 22 Eylül günleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllü bisiklet turu düzenledi. Bisiklet turuna katılan 60’a yakın bisikletçi, sağlıklı ve dinamik bir hayat için pedal çevirdi.

Yeşilyurt Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasına yakışan özel bir etkinliği sporcularla buluşturdu.

Bu yıl ‘Gelecek Enerjini Koru’ sloganıyla 16 ile 22 Eylül günleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Yakınca Mahallesinde gerçekleştirilen özel ödüllü bisiklet turuna 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu bisiklet turunun ardından yapılan kura çekimiyle üç sporcuya bisiklet hediye edildi.

Avrupa Hareketlilik Haftasına yakışan güzel bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İbrahim Bingül, “ Her yıl 16 ile 22 Eylül günleri arasında toplumda bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasına destek vermek amacıyla Yakınca Mahallemizde ödüllü bisiklet turu düzenledik. Manas Konteyner Kentimizde kalan çocuklarımızın da yer aldığı bisiklet turumuz büyük ilgi gördü. Sporcularımız pedallarını sağlıklı ve güzel bir hayat için çevirdiler. Bisiklet kullanımını artırarak doğayı koruyabilir, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabiliriz. Bu ve benzeri organizasyonlarla her yaştan vatandaşımızı hareketli ve dinamik bir yaşama teşvik etmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar adına turumuza katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir organizasyon oldu, yaptığımız kura çekimiyle üç sporcumuza bisikletlerini hediye ettik. Avrupa Hareketlilik Haftasına yakışan etkinliklerimize ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.