Malatya

6 Şubat depreminde 16 kişiye mezar olan Hayat Sitesi davasında karar

13:01 16 Ekim 2026
6 Şubat depreminde 16 kişiye mezar olan Hayat Sitesi davasında karar

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde 16 kişinin yaşamını yitirdiği Hayat Sitesi’nin yıkılmasına ilişkin davada karar çıktı. Tutuksuz yargılanan 5 sanıktan 1’i 13 yıl 9 ay, 3'ü ise 10 yıl cezana çarptırıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da yıkılan Hayat Sitesi'nde 16 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan binanın inşaat mühendisi fenni mesul Mustafa Hakan Büker, fenni mesul mimar Metin Karataş, onay işlemini yapan inşaat mühendisi Hurşit K. ile belediye görevlileri Ahmet Özer ve Mustafa Bingöl hakkında dava açıldı.

Evlat acısı yaşayan Atilla Taş'tan ilk açıklama  Evlat acısı yaşayan Atilla Taş'tan ilk açıklama

Eyüp'ün sır ölümü! Savcı mütalaasını açıkladıEyüp'ün sır ölümü! Savcı mütalaasını açıkladı

Kocaeli'de sel sularına kapılan Mustafa Gedikli'yi arama çalışmaları sürüyorKocaeli'de sel sularına kapılan Mustafa Gedikli'yi arama çalışmaları sürüyor

Kocaeli'de dev istinat duvarı birkaç saniyede yerle yeksen oldu!Kocaeli'de dev istinat duvarı birkaç saniyede yerle yeksen oldu!

76 yaşındaki Bahtiyar dede huzurevine yerleştirilmek için yardım istedi76 yaşındaki Bahtiyar dede huzurevine yerleştirilmek için yardım istedi

56 yıllık hayat arkadaşını kaybetti! Haftanın 3 günü eşinin mezarına gidip dua ediyor56 yıllık hayat arkadaşını kaybetti! Haftanın 3 günü eşinin mezarına gidip dua ediyor

Hayat Sitesi'nin depremden sonraki hali.

13'ÜNCÜ DURUŞMA GÖRÜLDÜ 

Bugün 13'üncü duruşmanın görüldüğü davada tutuksuz olarak yargılanan 5 sanık için karar açıklandı. Duruşmaya taraf avukatları katıldı. Savcılık makamı daha önce verdiği mütalaada sanıkların "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçu ile cezalandırılmasını tekrar etti.

Müşteki avukatları sanıkların bilinçli taksirle değil, olası kasttan cezalandırılmalarını isterken, sanık avukatları ise savcılık mütalaasını kabul etmeyerek sanıkların beraatini talep etti.

Hayat Sitesi çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

4 SANIĞA HAPİS CEZASI 

Mahkeme heyeti verilen kısa aranın ardından sanıkların "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçlarından" cezalandırılmasına karar verdi.

Kararda, binanın fenni mesul mimar Metin Karataş'a 13 yıl 9 ay, inşaat mühendisi fenni mesul Mustafa Hakan Büker, belediye görevlileri Ahmet Özer ve Mustafa Bingöl'e 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Hurşit K.'nin ise beraatine karar verildi. Mahkeme heyeti sanıklar için adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.