Manisa

Manisa’da ÇKS başvuruları başladı

22:20 02 Eylül 2015
Manisa’da ÇKS başvuruları başladı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında 2016 üretim yılı için başvurularının 1 Eylül'de başladığını açıkladı

 Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği kapsamında, 2016 üretim yılı için başvurularının 1 Eylül'de başladığını bildirdi. 

Çebi yaptığı açıklamada, 1 Eylül itibariyle başlayan ÇKS başvurularının veya kayıt güncellemelerinin, 10 ay süreyle devam edeceğini belirtti. 

Çiftçilerden istenilen belgelerle il müdürlüklerine müracatta bulunmalarını isteyens Çebi, "ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değil. Ayrıca herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda prim borcu erteleme veya yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekiyor” uyarısında bulundu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.