Manisa

Manisa, kalça kırığı tedavilerinde öne çıkıyor

17:33 14 Eylül 2015
Manisa, kalça kırığı tedavilerinde öne çıkıyor

Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, kalça kırıkları konusunda deneyimi sayesinde çevre illerden de hastaların sevk edildiği bir klinik olarak dikkati çekiyor. 

Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi (CBÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güvenir Okçu, AA muhabirine yaptığı üniversitelerindeki kliniklerinin kalça kırığı tedavisi üzerindeki deneyimiyle "isim yaptığını", bu yüzden çevre illerden çok sayıda hastanın kliniklerine sevk edildiğini söyledi. 

Prof. Dr. Okçu,"Leğen kemiği" ve "Kalça yuva" kırığı tedavileirnde hemen hemen her türlü ameliyatı yaptıklarını belirterek, "Özellikle ilgilendiğimiz ve çok sıklıkla yaptığımız ameliyatlar leğen kemiği ve kalça yuva ameliyatlarıdır. Çevre illerden sevk edilen, özellikle motosiklet kazaları, yüksekten düşme sonucu oluşan bu kırıklar, hastanemizden tedavi edilmektedir" dedi. 

Klinikteki deneyimli personel sayesinde çevre illerdeki hastalarında Manisa'ya sevk edildiğini aktaran Okçu, "Kliniğimizin deneyimli olması ve çok fazla sayıda bu tip vakaları tedavi etmesidir. Çoğu ilde bu kırıkları tedavi etme becerisine sahip olan kişi sayısı çok azdır" diye konuştu

- "10 yılda 600 hasta"

Okçu, hasta tedavi etmede rekor kırdıklarını öne süren Okçu, şunları kaydetti: 

"Son 10 yıl içinde yaklaşık 600 hasta leğen kemiği ve kalça yuva kırığı nedeniyle kliniğimizde tedavi edilmiştir. Bu rakam Orta Avrupa’da normal eğitim hastanelerinde bile yakalanamamış bir rakamdır.  İzmir, Muğla, Çanakkale, Balıkesir gibi birçok ilden hastalar hastanemize sevk edilmektedir. İmkanlar ölçüsüne bu hastaları kabul edip hastalarımızı tedavi ediyoruz. Sadece kliniğimiz değil aynı zamanda iyi bir yoğum bakım ünitesinin olmasından dolayı bu hastalarımız tedavi edilmekte."

İzmir’de motosikletiyle geçirdiği kaza sonrası vücudundaki birçok kemiği kırılan Semih Özsoy (28) da günlerce yoğun bakımda kaldığını belirterek, "Ailem beni tedavi etmek için onlarca hastane gezdi. Ama beni tedavi edecek bir doktor bulamadılar. Türkiye’de bu konuda iyi olan 2 doktor varmış. Biz de o yüzden Güvenir hocamızın yanına geldik. İyi ki gelmişim. Şu anda ayağa kalkıp yürüyebilecek durumdayım" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.