Manisa

Spil Dağı Milli Parkı’ndaki orman köşkleri tanıtıldı

20:28 16 Eylül 2015
Spil Dağı Milli Parkı’ndaki orman köşkleri tanıtıldı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Spil Milli Parkı’nda bulunan 39 orman köşkünü ve günübirlik piknik alanını tanıttı.

Basın mensuplarıyla alanı gezen Çelik, Spil Milli Parkı'nı, önemli toplantıların yapıldığı, seminerlerin verildiği cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Belediye olarak 39 orman köşkünün bulunduğu ve günübirlik piknik alanlarının yer aldığı bölümün işletmeciliğini aldıklarını hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Orman köşklerini kiraladıktan sonra gerekli düzenlemeleri yaptık. Evlerin tefrişatını uygun şekilde gerçekleştirdik. Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerimizi, burada konuk eder hale geldik. Spil Dağı’ndaki hava, şifalı. Hem sağlık turizmine hem diğer insanların doğa ile iç içe yaşamak istedikleri turizme katkı vermiş oluyoruz."

Çelik, teleferiğin, Manisa’nın 40 yıllık hayali olduğuna değinerek, "Teleferiğin güzergahıyla ilgili karar verme aşamasına gelindi. Burada iki otelin ve güzergah boyunca da teleferiğin inşaatına başlanacak. Nasip olursa 2-3 senede vatandaşlarımız, buraya teleferikle gelebilecek" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.