Manisa

Manisa CBÜ’de ilk kök hücre nakilleri başarılı oldu

16:49 12 Ekim 2015
Manisa CBÜ’de ilk kök hücre nakilleri başarılı oldu

 Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, hastanedeki ilk kök hücre nakillerinin başarılı olduğunu belirterek, bu alanda bir merkez olmak istediklerini belirtti.

Kurt, hastanede düzenlenen basın toplantısında 15 Haziran 2015’te hizmete giren Kök Hücre Nakil Ünitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 Ünitede bugüne kadar 10 hastadan kök hücre toplayarak nakil çalışması başlattıklarını anlatan Kurt, bunlardan 3’ünün naklinin başarıyla uygulandığını, 2 hastaya da bu hafta içi uygulama yapılacağını anlattı.

Hastanın kendisinden kök hücre toplanıp tekrar hücre nakli yapılmasını içeren otolog naklin yanı sıra hasta yakınlarından kök hücre toplanıp hastaya nakil edilmesini içeren alojenik nakillere de başlayacaklarını anlatan Kurt, 3 hastanın de bu nakiller için beklediğini ifade etti.

Kök Hücre Nakil Ünitesi Sorumlusu ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. İsmet Aydoğdu ise Sağlık Bakanlığı’nın kuralları ve etik kurallar dahilinde kök hücre nakillerinin yapıldığını belirterek bu uygulamanın SGK kapsamı içinde yer alması nedeniyle hastalardan ücret alınmadığını ifade etti

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.