Manisa

Demirci'de tekstil fabrikası açılacak

16:55 19 Ekim 2015
Demirci'de tekstil fabrikası açılacak

 Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, tekstil firmaları ile yaptıkları görüşmelerin ardından 150 kadının çalışacağı bir fabrikanın açılacağını bildirdi. 

Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki vatandaşlara yeni iş sahası kazandırılması amacıyla bir giyim firmasıyla anlaştıklarını, kadın ve çocuk giyimi üzerine dikim yapacak olan firmanın en az 150 kadını istihdam edeceğini söyledi.

Fabrikanın Akıncılar mahallesindeki tekel depolarında kurulacağını kaydeden Selçuk, şöyle konuştu:

"İşsizlik günümüzün en sorunu. Vatandaşlarımızın dan bu noktada sürekli talepler geliyordu. Görev başına geldiğimiz andan itibaren ilçede işsizlik sorununun bir nebze olsun azaltılması için girişimlerimiz vardı. Nihayetinde bir giyim firma ile anlaştık. Ciddi bir firma olduğu noktasında tespitlerimizin ardından, belediyemiz olarak firmaya külfet bırakmadan bina da tadilatları yapıp hazır hale getiriyoruz. Tekstil firmasında 150 kadının istihdam edilmesi hedefleniyor. 150 kişinin istihdam edilmesi demek Demirci'ye ayda en az 150 bin liralık sıcak para girişi demek. Girişimlerimiz bununla sınırlı kalmayacak, halıcılık şehri olan Demirci'ye yeni tekstil firmalarını ilçeye çağırarak ekonomik kalkınmayı hızla sağlayacağız."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.