Manisa

Manisa'da "Uzlaşma" semineri

18:09 19 Ekim 2015
Manisa'da "Uzlaşma" semineri

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Manisa'da "Uzlaşma Kurumunun Etkinliğinin Arttırılması" konulu meslek içi eğitim semineri düzenlendi.

 Anemon Otel'de gerçekleştirilen "Uzlaşma Kurumunun Etkinliğinin Arttırılması" konulu meslek içi eğitim seminerinin açılış konuşmasını Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek yaptı. 

Türkiye’de son yıllara kadar mağdurlara gösterilen özenin sınırlı kaldığını ifade eden Başsavcı Şimşek, Avrupa ve Amerika’da özellikle suç mağdurlarının korunmasının, ceza adalet sistemi içinde haklarının genişletilmesine önem verildiğini bildirdi.

Suça karşı sadece ceza yaptırımının yeterli olmadığına dikkati çeken Başsavcı Şimşek, "Uzlaşma, mağdurun suçtan doğan zararlarının kısa bir süre içinde giderilerek önemli bir işlev görecek duruma getirilmelidir. Uzlaştırmanın önemli hedeflerinden birisinin de suçun işlenmesinden sonra meydana gelen suçlu ve mağdur arasındaki çekişmeyi çözmek ve böylece kalıcı bir adalet sağlayarak mağduru da tatmin etmek olmalıdır" diye konuştu.

Türkiye Adalet Akademi’nin teşkilat yapısı hakkında bilgi veren Türkiye Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rıfat İnanç ise akademinin hem meslek öncesi eğitimde hem de meslek içi eğitimde tekel durumunda olduğunu kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.