Manisa

Uluslararası 19. Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları Sempozyumu

16:29 21 Ekim 2015
Uluslararası 19. Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları Sempozyumu

Manisa Celal Bayar Üniversitesince organize edilen sempozyum başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası 19. Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu" başladı.

CBÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceren Ünal, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında, Türkiye'deki bütün kazı çalışmalarının bir arada değerlendirilmesi açısından etkinliğin önem taşıdığını belirtti.

Yurt dışından da birçok akademisyenin katıldığı sempozyumun 4 gün süreceğini bildiren Ünal, "Genç kuşaklar, buradaki araştırmaları görecek, önlerine çıkan sorunlarda neler yapılması gerektiğini öğrenecek" diye konuştu.

Ünal, sempozyumda sanat tarihi, Orta Çağ ile sonrası kazı ve araştırmaları, kültürel miras ve korunması, arkeolojik alan ve yönetimi, arkeometri, restorasyon ve müzecilik, metodoloji ve terminoloji alanlarında, 27 oturumda 103 bildiri sunulacağını kaydetti.

Sempozyumun açılışına, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.