Manisa

Manisa'daki cinsel istismar davasında karar

14:05 28 Ekim 2015
Manisa'daki cinsel istismar davasında karar

Ahmetli ilçesinde, üç yıl önce 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, üç yıl önce 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan P.Ö.A'ya 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, sanık P.Ö.A. ve kız çocuğunun ailesi ile tarafların avukatları katıldı. 

Ailenin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, cinsel istismara maruz kalan çocuğun psikolojisinin bozulduğunu belirterek, P.Ö.A'nın tutuklanması talebini yineledi.

Sanık P.Ö.A'nın avukatı Cennet Korkmaz da müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatini istedi.

Duruşmada söz verilen P.Ö.A. ise suçlamaları kabul etmeyerek, kendisi ile ailesine iftira atıldığını, şeker hastası olduğunu, dava sürecinde fiziki ve psikolojik olarak yıprandığını anlattı.

Mahkemeden beraatini isteyen P.Ö.A, "Aile Alanya'dan geldikten sonra görüşüyorduk. Çocuklarını bana bırakıyorlardı. Ben de o kıza dede olarak bakıyordum. Ben suçsuz olduğumu göstermek için her duruşmaya katıldım" dedi.

- 8 yıl 4 ay hapis cezası

Mahkeme heyeti, avukatları ve sanığı dinledikten sonra karar vermek için 15 dakika davaya ara verdi. Aranın ardından heyet, çocuğa istismar suçundan 28 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan P.Ö.A'yı, duruşmalara katılması ve iyi hali sebebiyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın, hastalığı ve yaşı gereği tutuklama talebi reddedildi.

Öte yandan, sanık hakkında hürriyetten yoksun bırakma davası açılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.