Manisa

Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

14:20 13 Kasım 2015
Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonunda gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılmasına ilişkin Valilik açıklamasında yer alan ifadeler nedeniyle tüm kadınlardan özür dilemesi aksi halde görevinden alınması gerektiğini savundu. 

Özel, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonunda mahkemeye sevk edilen zanlıları Manisa Adliyesinde ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Gözaltına alınanlarla görüştüğünü, kelepçe uygulamasından sonra bariz tutum değişikliği yaşandığını ifade ettiklerini aktaran Özel, "Dün Emniyet Müdürlüğünde görüştüğüm bayanların bugün morallerinin yüksek olduğunu gördüm. Sorguları tamamlanan ve yasal süre sonuna kadar kullanıldıktan sonra adliyeye sevk edilen 26 kişinin savcılık sorguları başladı" dedi.

Manisa'nın 4 günden beri operasyon, çok sayıda gözaltı ve özellikle kadınlara yapılan kelepçe uygulaması ve Vali Bektaş'ın açıklamalarıyla gündeme geldiğini dile getiren Özel, şöyle devam etti:

"Valilikten yapılan açıklamada 'toplumda son derece olumlu imajı olan başörtülü hanımefendiler' gibi sorunlu bir ifadeye yer verildi. Düzeltme bekledim yapılmadı, şu ana kadar düzeltme gelmemiş ve bir açıklama yapılmamış olmasını aklım almıyor. Vali'nin o sorunlu ifadeleri tartışılır durumda. Anlaşılıyor ki Sayın Vali oradaki sorunlu ifadenin arkasında duruyor. Bu açıklamalara karşı bir düzeltme, özür yoksa bu görevi sürdüremez. İstifa etmiyorsa görevden alınmalı."

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 10 Kasım'da, aralarında Fetullah Gülen'in de yer aldığı 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan kadınlara kelepçe takılması tartışmalara neden olmuştu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Manisa ve Eskişehir'deki "Paralel Yapı" operasyonlarında başörtülü kadınlara kelepçe takılması ve İstanbul Beyoğlu'nda gençlere tokat atılmasıyla ilgili inceleme başlatılmıştı. Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "kelepçeli gözaltı" haberlerine ilişkin soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca, geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.