Manisa

Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

18:37 14 Kasım 2015
Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

Operasyon sonrası Manisa Emniyet Müdürlüğüne teslim olan 3 zanlının savcılık sorgusu sürüyor

 Manisa'da, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon sonrası Manisa Emniyet Müdürlüğüne teslim olan 3 zanlının savcılık sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, operasyon çerçevesinde emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan A.E. ve M.S. adliyeye sevk edilirken, firari listesinde yer alan ve örgütün "mali mütevelli mensubu" olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan M.D. de polise teslim oldu.

M.D'nin emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildiği, şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemlerinin ise devam ettiği belirtildi.

Soruşturmada, aralarında "bir numaralı şüpheli" Fetullah Gülen'in de bulunduğu 5 kişi ise aranıyor.

- Operasyon

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan 35 kişiden ilk etapta aralarında iş adamı, avukat, doktor ve banka çalışanlarının da bulunduğu 29 zanlı gözaltına alınmış, 3 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltında bulunan 25 zanlı dün sabah saatlerinde Manisa Adliyesine sevk edilmişti.

Başsavcılık, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın deşifresi, örgütlü olarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkıp devleti ele geçirmek için doğrudan faaliyet yürüten kişilerin tespiti, örgütün her türlü ticari, eğitim öğretim, sosyal etkinlik, basın yayın ve matbaa işlemleri, internet yayıncılığı başta olmak üzere her türlü faaliyetinin araştırılması, hukuka uygun ve hukuk dışı faaliyetlerinin tespiti" için çok yönlü çalışma başlatıldığını bildirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.