Manisa

Manisa'da ilkokulda "ücretli asansör" iddiası

14:23 02 Aralık 2015
Manisa'da ilkokulda "ücretli asansör" iddiası

Manisa'da bir ilkokulda bulunan asansörün öğretmenlere parayla satılan kart karşılığı kullandırıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yapan Manisa Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, hiçbir öğretmen ve öğrenciden para alınmadığını belirtti.

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel'in Şehzadeler ilçesi Necatibey İlkokulunda bulunan asansörün öğretmenlere bir kereliğe mahsus 10 liraya aldıkları kart karşılığında kullandırıldığını öne sürmesi üzerine İl Müdürü Dernekbaş, yazılı açıklama yaptı.

Necatibey İlkokulunda engelli öğrenciler için hizmete alınan asansörün diğer öğrencilerin yoğun kullanımı nedeniyle bu amacına hizmet edemediğini, engelli öğrencilerin mağdur olduğunun görüldüğünü kaydeden Dernekbaş, bunun üzerine kart sistemine geçildiğini, 3 engelli öğrenciye asansöre giriş için ücretsiz kart verildiğini belirtti.

Dernekbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 "Asansör firmasıyla yapılan periyodik bakım ve onarım sözleşmesi gereği kart başına 10 lira istenmiş olup bu ücretin temini için öğretmenlerle sözlü fikir alışverişinde bulunulmuş ancak düşünce aşamasında kalan bu durum uygulamaya konulmamıştır. Hiçbir öğretmen ve öğrenciden okul idaresince para alınmamıştır. Talep eden 2 öğretmenimize kart verilmiş ancak bunun için de ücret alınmamıştır." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.