Manisa

Manisa'dan kısa kısa

16:36 07 Aralık 2015
Manisa'dan kısa kısa

Saruhanlı ilçesinde atık su laboratuvarı kuruldu

Saruhanlı ilçesinde, atıksu analizlerinin yapılacağı tam donanımlı atıksu laboratuvarının kurulduğu bildirildi. 

 Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (MASKİ) yapılan açıklamada, laboratuvarın son teknoloji ile donatıldığı belirtilerek, endüstriyel işletmelerden alınan atıksu numunelerinin analizlerinin yapılacağı ifade edildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daha önce 2 adet çevre denetim aracını hizmete aldıklarını belirterek "Çevre mevzuatının daha etkin uygulanması, atıksu tehdidinin ortadan kaldırılması ve endüstriyel atıksuların çevreye vereceği zararın en aza indirgenmesi noktasında önemli bir görevi üstlenen araçlarımızla alınacak numuneler, bu laboratuvarımızda incelenecek" ifadelerini kullandı.

- Demirci Ağız ve Diş Sağlığı 

Demirci Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ferhat Avcı, hastane bünyesindeki Ağız Diş Sağlığı ve Protez polikliniğinin son günlerde yoğunluk yaşadığını bildirdi.

Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağız Diş ve Protez biriminde 4 doktor ile günlük 75 hastaya hizmet verdiklerini belirtti.

Polikliniğin son günlerde yoğunluk yaşandığını anlatan Avcı, "Ağız Diş Protez birimimize Demirci merkezin yanı sıra Gördes, Selendi, Köprübaşı gibi ilçelerden vatandaşlarımız geliyorlar. Yoğunluk var ancak bu bizi mutlu ediyor. Çalışma heyecanımızı arttırıyor. Hastanemizde, çok ileri tedavi gerektiren hastalıklar dışında hemen hemen her türlü diş tedavisi yapılmaktadır" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.