Manisa

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Paşayeva:

23:35 08 Aralık 2015
Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Paşayeva:

"Cahil toplumları, eğitimsiz toplumları nereye isterseniz götürebilirsiniz. Ama tarihini bileni, eğitimli, donanımlı insanları oyuna getiremezsiniz"

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, "Cahil toplumları, eğitimsiz toplumları nereye isterseniz götürebilirsiniz. Ama tarihini bileni, eğitimli, donanımlı insanları oyuna getiremezsiniz" dedi.

Türk Ocakları Salihli Şubesi'nce Zafer Keskiner Belediye Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Türk Birliği ve Turan" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Paşayeva, insanların siyasi parti, eş gibi hayattaki birçok şeyi seçebileceğini, ancak anne ve baba ile milletin seçilemeyeceğini belirtti.

Paşayeva, hangi milletin evladı olarak doğulursa o milletin evladı olarak ölüneceğini kaydederek, "Ana çatı bu olacak, milli kimlik, milli düşünce. O çatı öyle bir çatıdır ki altında inancından, ideolojisinden, düşüncesinden, partisinden her şeyi bir arada tutar. Bu çatıyı öyle güçlü tutacaksınız ki konu buraya geldiğinde hangi dinden, hangi mezhepten, hangi düşünceden olursa olsun bu çatı sayesinde her zaman güçlü olursunuz. Bizim Allah'ımız bir, dinimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir. Altındaki her şey teferruattır" diye konuştu.

Irak'ta savaşı takip etmek üzere bir dönem bu ülkeye gittiğini anlatan Paşayeva, şöyle konuştu:

"Bir otele girip pasaportumu verdim. Resepsiyondaki kişi bana 'Sünni misin, Şii misin?' diye sordu. Ben de o görevliye 'benim memleketimde bu soruyu sorman çok büyük bir terbiyesizliktir, biz evlenirken bile bu soruyu birbirimize sormuyoruz, ben Müslümanım' dedim. Odamda eşyalarımı yerleştirirken dolapta Kur'an-ı Kerim buldum, alıp aşağıya görevliye indim. Görevliye, 'al Kur'an-ı Kerim'i benim Arapça kötü, Kur'an'ın içinde Şii ve Sünni kelimesini bul' dedim. Arkasını döndü gitti. Bugün ne yazık ki Müslüman dünyası üzerinde yine oyunlar oynanıyor ve Müslüman dünyası da bu oyunlara müsait. Eskiden silah, top, tüfek asker getirirlerdi. Şimdi ise 'neden asker, silah gönderelim' diyorlar ve hemen bir konuyu kaşıyıp Müslümanları kırdırıyorlar. Cahil toplumları, eğitimsiz toplumları nereye isterseniz götürebilirsiniz. Bu toplumlar üzerinde istediğiniz her türlü oyunları oynayabilirsiniz. Ama tarihini bileni eğitimli, donanımlı insanları oyuna getiremezsiniz"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.