Manisa

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

15:57 10 Aralık 2015
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Manisa’nın Saruhanlı ve Sarıgöl ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi

Saruhanlı ilçesinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Saruhanlı Mesleki ve Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okulun müdür yardımcısı Sami Özgan günün anlamını belirten konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından insan haklarını anlatan video gösterimi sunuldu.

Programda, İnsan Hakları Bildirisi Sunusu, işaret dili ile şarkı, Tiyatro Gösterisi, müzik dinletisinin yanı sıra ilçede en saygılı seçilen kurum ile vatandaşa belge verildi. 

Programa, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ile ilçe protokolu ve öğrenci velileri katıldı.

- Sarıgöl'de ilkokul öğrencileri yürüdü

Sarıgöl ilçesinde 4 Eylül İlkokulu öğrencileri düzenledikleri yürüyüş ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün önemine dikkati çekti.

Öğretmen ile velileri eşliğinde yürüyen öğrenciler "Herkes Eğitim, Hakkına Sahiptir", "Sen varsın hakların da var" pankartları taşıdı. 

Yürüyüşün ardından okullarına gelen öğrenciler burada İnsan Hakları Bildirgesi ve şiirler okudu, insan haklarını anlatan video gösterimini izledi.

Sarıgöl 4 Eylül İlkokulu Müdürü Yalçın Duman, günün önemine dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için böyle bir program düzenlediklerini ifade etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.