Manisa

Manisa'da yaş üzüm hasadı

14:03 12 Aralık 2015
Manisa'da yaş üzüm hasadı

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: "Bu yıl üzümün yok yılıydı, gelecek yıl 450 bin ton rekolte olmasını bekliyoruz"

 Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçede yaş üzümün bu yıl "yok yılının" yaşandığını, gelecek yıl 450 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.

Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçede 192 bin dönüm arazinin 85 bin dönümünün üzüm bağlarından oluştuğunu, bu yıl yaşanan don olayı ve aşırı yağışlardan dolayı 57 bin dönüm üzüm bağının zarar gördüğünü söyledi. 

Geçtiğimiz yıl ilçedeki üzüm rekoltesinin 350 bin ton gerçekleştiğini anımsatan Ülgen, bu yıl ise rekoltenin büyük oranda düşüşle 150 bin tona gerilediğini, üzümün az olmasına rağmen kalitesinin yüksek olması nedeniyle fiyatının üreticinin yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Türkiye genelinde sadece Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadına geç başlanıp, geç tamamladığını vurgulayan Ülgen, üreticinin bağlardaki üzümü soğuk ve don olaylarına karşı "beyaz kanaviçe" örtü ile koruma altına aldığını, koruma altına alınan yaklaşık 35 bin ton yaş üzümün büyük bir kısmının hasat edildiğini anlattı.

Ülgen, soğukların erken bastırmasıyla bağlarda kalan 150 ton üzümün ise kalitesinin bozulması nedeniyle suma fabrikasına satılacağını kaydetti.

2015 yılının üzüm açısından yok yılı olduğuna işaret eden Ülgen, "Bu yıl üzümün yok yılıydı, ilçemizden gelecek yıl 450 bin ton rekolte olmasını bekliyoruz. İnşallah o zamana kadar da Rusya ile yaşanan sorunlar çözülür" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.