Manisa

CBÜ Hastanesinde 'Gama Kamera Cihazı' hizmete alındı

17:20 16 Aralık 2015
CBÜ Hastanesinde 'Gama Kamera Cihazı' hizmete alındı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı, düzenlenen törenle "Gama Kamera Cihazı"nı hizmete aldı.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin temel birimlerinin başında Tıp Fakültesi Hastanelerinin geldiğini ifade ederek, kaliteli tıp eğitimi, sağlık hizmeti verilebilmesi için fiziki olarak sağlam bir alt yapıya, teknik olarak güçlü bir makine parkına sahip olunması gerektiğini belirtti.

Sağlık alanında çok hızlı gelişen bir tıp teknolojisinin olduğunu dile getiren Rektör Çelebi, "Bizim tıp teknolojisi alanındaki gelişmeleri yakından takip etmemiz ve bu kapsamdaki alt yapıyı hastanemize kazandırmamız gerekiyor. Burada kaynaklarımız, bütçe imkanlarımız sınırlı. Sadece mevcut ödeneklerimizi değil harekete geçireceğimiz yerel kaynaklarla da ihtiyacımızı karşılamak durumundayız" diye konuştu.

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, 1 milyon 280 bin lira maliyetli cihazın son teknoloji bir ürün olduğunu, çok kilolu hastaların bile oldukça yüksek bir hassasiyet ile görüntülenebileceğini kaydetti.

Bilgin, "Bu cihaz sayesinde kalp hastalarının tanısı, kimlik, troid, çeşitli böbrek hastalıkları rahatlıkla tanınabilecek ve çok doğru sonuçlar verebileceğiz. Erken tanıda büyük rol oynayacak. Bu ikinci gama kameramız. Diğeri 14 yıllık bir cihaz. Nasıl ki teknolojide hızlı bir değişim var, bu cihazlarda da böyle. Bu son teknoloji bir cihaz, diğer makinemiz de işler halde" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.