Manisa

Mevlana'nın 742'nci vuslat yıl dönümü

13:02 17 Aralık 2015
Mevlana'nın 742'nci vuslat yıl dönümü

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Dünya, Mevlana'nın tüm insanlığa hitap eden sesine kulak verirse, evrensel barışa giden yol daha da kısalabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 742'nci vuslat yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mevlana'nın asırlar öncesinden verdiği barış ve hoşgörü mesajının sadece İslam dünyasını değil, tüm insanlığı kucakladığını belirtti.

Mevlana'nın yaşamı ve mesajlarının sadece çağını ve içinde yaşadığı toplumu aydınlatmakla kalmayarak, tüm dünyaya ışık saçtığını vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:

"Mevlana'nın yolu barış, sevgi ve kardeşlik yoludur. O, dünyamızda baş gösteren ve temelinde hoşgörüsüzlük yatan sorunların çözümünü yaşadığı dönemlerden işaret etmiştir. Bu nedenle şiddetten arındırılmış, barış dolu bir dünyanın kapılarını açmak için, Mevlana'nın 13'üncü asırdan günümüzü aydınlatan fikirlerinin tüm insanlığı içine alacağına inanıyorum." 

Savaşların ve bitmek tükenmek bilmeyen sıkıntıların yaşandığı bir dünyada Mevlana gibi manevi önderlerin mesajlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Özdağ, "Dünya, Mevlana'nın tüm insanlığa hitap eden sesine kulak verirse evrensel barışa giden yol daha da kısalabilir" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.