Manisa

Manisa'dan kısa kısa

15:37 23 Aralık 2015
Manisa'dan kısa kısa

Manisa'da, çiğ süt destekleme ödemesi kapsamında 4 bin 500 üreticiye 2 milyon 603 bin lira ödeme yapıldı

Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiğ süt destekleme ödemesi kapsamında 4 bin 500 üreticiye 2 milyon 603 bin lira ödeme yapıldığını belirtti.

Tunca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015 yılının 1. ve 2. dönemini kapsayan çiğ süt destekleme ödemelerinin yapıldığını, geri kalan 2 döneme ait desteklemelerin ise gelecek aylarda yapılacağını ifade etti.

Tunca, desteklemelerin, sağlıklı üretimin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması, kayıt sistemlerinin güncel tutulması ve hayvancılık politikalarının etkinliğinin arttırılması amacıyla yapıldığını kaydetti.

-Manisa'da denetimler

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, kentte 140 kontrol görevlisiyle yıl boyunca 13 bin 764 denetim gerçekleştirildiğini, denetimlerde 307 firma ve kişiye toplam 1 milyon 959 bin 858 liralık idari para cezası yaptırımı uygulandığını açıkladı.

Denetimlere 2016 yılında da aralıksız devam edeceklerini vurgulayan Çebi, "İlimizde üretilen ve satışa sunulan gıdalarımız sağlıklı ve güvenilirdir. En büyük denetçi tüketicilerimizin kendileridir. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında il, ilçe müdürlüklerimize bizzat başvurarak veya Alo 174 Gıda hattını arayarak görüşlerini dile getirsinler" dedi.

-Demirci'de gezici araçla öğrencilere diş taraması

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Demirci ilçesine gönderilen gezici araçla, okullardaki öğrenciler diş taramasından geçiriliyor.

Demirci Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Müberra Duran, ilçe genelinde 387 mevcudu bulunan ikinci sınıf öğrencilerine diş taraması yapacaklarını ifade etti.

Diş taraması yapılan Cengiz Topel Enver Armağan İlkokulunu ziyaret eden Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, öğrencilere macun ve fırçadan oluşan diş bakım seti hediye etti. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.