Manisa

Manisa Valisi Bektaş:

13:52 30 Aralık 2015
Manisa Valisi Bektaş:

"Özel okulların da eğitim sisteminin önemli bir parçası olması gerekiyor. Özel okulların bir payı olması lazım. Tabi özel okulların avantajları var, zaafları var. Kamunun avantajları var, zaafı var. Ama sistem içerisinde kamu, özel beraber yürüyebilirlerse muhtemelen bu avantajlar bütün sisteme yansıyabilecek, zaaflardan da olabildiği kadar kurtulabileceğiz"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, özel okulların da eğitim sisteminin önemli bir parçası olması gerektiğini bildirdi.

Bektaş, Manisa Bahçeşehir Koleji'ni ziyaret ederek okulun kurucusu Fırat Atlıhan ve Okul Müdürü Dilan Atlıhan'dan bilgi aldı. 

İnceleme gezisinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bektaş, eğitimin ülkenin geleceği olduğunu, eğitim konusunda herkesin çok titizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de eğitime büyük önem verildiğini, belli şeyleri başardıklarını, daha almamız gereken çok yol olduğunu ifade eden Vali Bektaş, kamu sistemi içerisinde bir kısım esnekliklere ulaşmakta zorladıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Özel sektörün hareket kabiliyetinin yüksekliği buna daha çok imkan tanıyor. O açıdan özel okulların da eğitim sisteminin önemli bir parçası olması gerekiyor. Özel okulların bir payı olması lazım. Tabii özel okulların avantajları var, zaafları var. Kamunun avantajları var, zaafı var. Ama sistem içerisinde kamu, özel beraber yürüyebilirlerse muhtemelen bu avantajlar bütün sisteme yansıyabilecek, zaaflardan da olabildiği kadar kurtulabileceğiz."

Okul kurucusu Fırat Atlıhan ise "Türkiye’de özel okul oranı öğrenci üzerinden yüzde 3, bu kısa süre içerisinde yüzde 15’leri minimumda görecektir, hepimizin ortak gayesi bu" dedi.

Vali Bektaş, daha sonra sınıfları ziyaret ederek bir süre öğrencilerle görüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.