Manisa

Spil Dağı'nda kar keyfi

16:12 01 Ocak 2016
Spil Dağı'nda kar keyfi

Yılbaşı ve haftasonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar yılın ilk gününde Spil Dağı Milli Parkı'nda karın keyfini çıkardı

İzmir ve Manisalılar, yeni yılın ilk gününde Spil Dağı'na çıkarak karın keyfini çıkardı.

Spil Dağı Milli Parkı'nın doğal güzellikleri ve temiz havasından yararlanmak için Manisa ve İzmir'den çok sayıda vatandaş, kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğu milli parka çıktı.

Şehzade Köşkleri'nde konaklayan vatandaşlar, yeni yılın ilk gününü Milli Park'ta doğal güzellikler arasında karşıladı. Kimi aileler karavanıyla bölgeye gelirken, kimileri de günübirlik geldikleri piknik alanında mangal yakıp karın keyfini çıkarttı. Kardan en çok yararlanan ise çocuklar oldu. Bazı çocuklar kartopu oynarken bazısı da bol bol kaydı.

Karavanıyla İzmir'den Manisa gelen ve geceyi Milli Park'ta geçiren Metin Yaman, keyifli bir tatil yaptıklarını hava sıcaklığının normale dönmesiyle birlikte İzmir'e döneceğini belirtti.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 8 ila 10 dereceye kadar düştüğü Milli Park'ın zirvesindeki Sülüklü Göl de buz tuttu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Milli Park'a çıkarken vatandaşların yol durumu hakkında bilgi almaları ve araçlarında zincir bulundurmaları uyarısında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.