Manisa

Türk zeytini ve zeytinyağı 9 ülkede tanıtılacak

10:58 11 Ocak 2016
Türk zeytini ve zeytinyağı 9 ülkede tanıtılacak

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), 2015/16 sezonunda rekoltedeki azlığa rağmen Türk zeytini ve zeytinyağının uluslararası pazarlarda bilinirliğini arttırma çalışmaları kapsamında 2016 yılında 9 ülkede tanıtım yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin sofralık zeytin üretiminde dünya liderliği, zeytinyağı sektöründe ise dünya ikinciliği hedefi doğrultusunda tanıtım çalışmalarını yürüten ZZTK Başkanı Kadri Gündeş, yaptığı açıklamada, Türkiye’de son 15 yılda zeytincilik sektörüne büyük yatırımlar yapıldığını, üretimin gelecek 3-4 yılda büyük artış göstereceğini belirtti. Gündeş, Türk zeytini ve zeytinyağının daha katma değerli ihraç edilebilmesi için tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

2015 yılına girerken 6 fuara katılacak şekilde program yaptıklarını anlatan Gündeş, “2015 yılı içerisinde ZZTK’nın fizibilite çalışmaları sonrasında yaptığımız ilavelerle ABD’den Çin’e, İngiltere’den Hindistan’a, 13 ülkede 14 fuara katıldık. Rekoltedeki azlık nedeniyle sofralık zeytin ve zeytinyağı ihracatımızda düşüşler yaşanmasına rağmen ZZTK’nın tanıtım yaptığı ülkelerdeki ihracat düşüşümüz daha az yaşandı. 2016 yılı içerisinde de katılacağımız fuarlara ilaveler olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Gündeş, 2016 yılında katılacakları ilk fuarın 9-11 Şubat 2016 tarihlerinde Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat'taki Türk İhraç Ürünleri Fuarı olacağını, ardından 10-13 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenecek Biofach Organik Ürünler Fuarı'nın takip edeceğini ifade etti.

21-15 Şubat 2016 tarihlerinde ise Dubai Gulf Food Fuarı’nda yer alacaklarını aktaran Gündeş, ZZTK’nın hedef pazarları arasında yer alan Japonya’da ise 8-11 Mart'ta arasında Foodex Japan Fuarı’na, Kanada’da ise 13-15 Nisan tarihleri arasında Sial Canada Fuarı’nda katılacaklarını bildirdi.

Gündeş, Türkiye’nin 2015 yılında en fazla zeytinyağı ihraç ettiği ABD'de 26-28 Haziran'da düzenlenecek Summer Fancy Food Show’a, 29 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Çin’in Guangzhou şehrinde IOE China 2016 Fuarı’na katılacaklarını, 22-24 Eylül'de Hindistan’ın Mumbai şehrindeki Annapoorna World of Food Fuar’ında yer aldıktan sonra bu yıl katılacakları son fuarın 17-20 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Cidde şehrindeki Foodex Saudi Fuarı olacağını belirtti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.