Manisa

Manisa’da doktorlar için "Sağlık Hukuku Çalıştayı" düzenlendi

18:50 18 Ocak 2016
Manisa’da doktorlar için "Sağlık Hukuku Çalıştayı" düzenlendi

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Sağlık Hukuku Çalıştay Programı" başladı.

Manisa Adliye Sarayı Konferans salonunda düzenlenen ve 3 gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Türk Ceza Kanunu'nda 2005 yılında köklü değişikliklerin yapıldığını hatırlattı.

Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemeleri Kanunu ve buna bağlı İnfaz Kanunu'nun topyekün değiştiğini ifade eden Şimşek, "Doğal olarak bu çerçevede değişikliklerin özellikle CMK’da delillerin nasıl toplanacağı, bu delillerin nasıl değerlendirileceği ve soruşturma neticesinde yargılamaya nasıl dönüştürüleceği noktasında yeni uygulamalara geçtik. Kanunla örtüşmek üzere bir takım yönetmelikler de çıkartıldı" diye konuştu.

Doktorların konu hakkında yeterince bilgilendirilmediklerini ve zaman zaman yaşanan mesleki ve adli sıkıntıları gördüklerini dile getiren Şimşek, "Tanzim edilen adli raporların çeşitliliği, herhangi bir suç işlendiğinde olaya bilirkişi sıfatıyla müdahale durumunda kalan doktor arkadaşların hangi delilleri kendiliğinden toplayabileceği, hangilerinde savcı onayı alacağı ya da hangilerinde mahkeme kararlarına gerek duyulacağı noktasında yeterli bir donanıma sahip olmadıkları gözlendi. O tarihten bugüne yurdumuzun değişik yerlerinde bu ve benzeri konferans ve seminerlerle doktor arkadaşlarımız hem bilgilendirilmeye, hem de görevlerinin minumum hatayla icrası sağlanmaya çalışıldı" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Manisa Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür Turhan ve Adli Tıp Uzmanı Dr. Gökmen Karabağ sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.