Manisa

Manisa’da 1. Uluslararası Evde Bakım ve Palyatif Bakım Kongresi

16:56 17 Şubat 2016
Manisa’da 1. Uluslararası Evde Bakım ve Palyatif Bakım Kongresi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Manisa Yunusemre Belediyesi işbirliği ile 1. Uluslararası Evde Bakım ve Palyatif Bakım Kongresi gerçekleştirildi.

Manisa CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki kongrede, evde bakım ve palyatif bakımdaki yönetmelikler, evde sağlık uygulamaları, yerel yönetim uygulamaları, yurt dışındaki uygulamalar hakkında bilgi verildi.

CBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz'ün başkanlığını yaptığı kongrenin açılışı, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'ın sunumuyla başladı.

Evde bakım sağlık hizmetleri konusunda istatistikleri aktaran Tay, Manisa’da evde bakım ve palyatif bakım hizmetleri konusunda 10 bin 831 hastaya ulaşıldığını aktararak, aktif olarak takip edilen hasta sayısının ise 3 bin 28 olduğunu bildirdi.

Kongreye, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Manisa Sağlık İl Müdürü Metin Kaplan, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz ve Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.