Manisa

Manisa'da "Erken okul terki ve çocuk suçluluğu" projesi

15:41 25 Şubat 2016
Manisa'da "Erken okul terki ve çocuk suçluluğu" projesi

Proje ayaklarından ilkinin erken okul terkini önleyecek düzeyde Avrupa Birliği tedbirlerinin alınması, ikincisinin ise erken okul terkine maruz kalmış çocukların "çocuk suçluluğuna bulaşmaması" konusunda alınacak önlemlere yönelik metotların geliştirilmesi olduğunu anlatan Sevener, şunları söyledi:

Manisa Valiliği AB Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen "Erken Okul Terki ve Çocuk Suçluluğu" konulu projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında Şehzadeler ilçesi Taş Fabrika’da yapılan proje toplantısına, proje ortağı ülkeler İtalya, Avusturya ve Portekiz’den yetkililer de katıldı.

Manisa Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener, projenin 24 ay süreceğini ve iki temel ayağı olduğunu kaydetti.

"Geliştirilen metodoloji tüm ortak ülke üyelerin dillerine çevrilip herkesin ulaşabileceği açık kaynak olarak dağıtılacak. Projeyle ilgili bir saha çalışması yapılacak, bunun için ortak anket geliştirilecek. Burada ilgili kurumlarla sahaya inilerek, erken okul terkinin daha çok yaşandığı bölgelerde ailelerdeki sosyal ekonomik durumlar incelenecek, çocuk okulu neden terk ediyor araştırılacak. Kurumlarımızla birlikte ilgili ortak bir metot geliştirilecek. Bu metot sonrasında basılı kaynak haline getirilecek. Bu kaynakta yer alan metotla ilgili bir yetişkin eğitim programı yapılacak."

Projenin 30 Kasım 2017 tarihinde sona ereceğini ifade eden Sevener, çocuk suçluluğuna bulaşmış çocuklarla yönelik de bir programın hazırlanacağını belirterek "Bunu nasıl engelleriz, buna nasıl maruz kalmış çocukları da bir metotla yaygın eğitim ile mesleki eğitimden geçirerek meslek edindirme konusunda da projenin bir ayağında proje gerçekleştireceğiz" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise sorunun İtalya, Avusturya, Portekiz ve İngiltere’de de yaşandığını belirterek "Dünya giderek küçülüyor ve sorunlar ortaklaşıyor. Sorunlar ortaklaştığı zaman çözümlerin de ortaklaşması gerekiyor. Bu proje de bu sorunlara bulunabilecek ortak çözüm arama projesi olarak önümüzde. Ben projenin faydalı olacağını düşünüyorum. Katılım sürecinde olan bir ülke olarak bizi de etkiliyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.