Manisa

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

14:32 18 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Manisa ve ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle tören yapıldı.

Kentteki ilk tören Garnizon Şehitliği’nde yapıldı. Törende çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, 3 el saygı atışı yapıldı. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar’ın mesajı okundu.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, Çanakkale Savaşı’nın bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekti. Taydaş, "Destan yazmışlardır, bugünde devlet teröre karşı mücadelesini sürdürmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından şehitlik ziyaret edilerek şehitlerin kabirlerine çiçek bırakıldı,dualar okundu.

Şehitlikteki ziyarette kent protokolü, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaralanıp tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Uzman Çavuş Vedat Öz’ün mezarı başında dua eden ailesine başsağlığı diledi.

Anma programı çerçevesinde Manisa Lisesi tarafından Kültür Merkezi'nde program yapıldı.

Programda konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Çanakkale önemli bir dönüm noktası olmuştur. Çanakkale’ye müttefik kuvvetleri yolladılar ama duramadılar. Çanakkale bir dur noktasıdır. Bu millet bu topraklarda kalıcıdır, ebedidir" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşını anlatan orotoryo sahnelendi.


- Turgutlu

Turgutlu Belediye Mezarlığı Şehitliği’ndeki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışları yapıldı. Şehitler için dualar okunurken protokol üyeleri tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek çiçekler bırakıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda Turgutlu Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı yapıldı.

Etkinlikte öğrenciler, Çanakkale Zaferini konu edinen şiirleri okurken okul korosu Çanakkale Destan'ını anlatan türküleri seslendirdi.

Beğeni ile izlenen programda açılan büyük bir Türk Bayrağı izleyenlerce uzun süre alkışlandı.

- Akhisar

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle Akhisar şehitliğinde tören yapıldı, şehitlerin mezarı başında dua edildi.

Daha sonra Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi'nin hazırladığı program çerçevesinde oratoryo gösterisini yapıldı.


- Demirci

Demirci ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu Demirci Yurt Müdürlüğü 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısı ile ilçedeki şehit ailelerini ziyaret etti.

Öğrenciler, belediyenin tahsis ettiği araçla şehit ailelerini ziyaret ederek çiçek takdim etti.


- Salihli'de Kore Gazisi ziyaret edildi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Kore Gazisi Hasan Güç’ü (84) evinde ziyaret etti.

Ziyarette Aydın, Salihli’de halen 13 Kore Gazisinin bulundu bilgisini verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazi Hasan Güç, dernek üyelerine teşekkür ederek, " O günler hala dün gibi aklımda ve ölene kadar aklımdan çıkmayacak. Kore’ye gidişimiz bile vapurla yaklaşık 1 ay sürmüştü. Görev yaptığımız 1 yıl içerisinde bir çok arkadaşımız orada şehit düştü. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Derneğimize bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.