Manisa

Emekli öğretmen sokak hayvanlarını aç bırakmıyor

12:57 04 Nisan 2016
Emekli öğretmen sokak hayvanlarını aç bırakmıyor

Salihli ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Necla Gedikoğlu, yaklaşık 10 yıldır sokak hayvanlarını besliyor.

Manisa'da düzenlenen Sokak Hayvanlarının Korunmasına yönelik seminere katılan ve il genelinde seçilen 25 yerel hayvan koruma gönüllüsünden biri olan emekli öğretmen Necla Gedikoğlu, 10 yıldır Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir parkta sokak hayvanlarını beslediğini belirtti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gedikoğlu, emekli olduktan sonra özellikle sokak hayvanlarına olan ilgisinden dolayı parklara akşamları yemek getirerek kedi ve köpekleri beslemeye başladığını, hayvan sayısının zamanla arttığını kaydetti.

Halen kedi ve köpeklere günde bir öğün yemek getirdiğini anlatan Gedikoğlu, şöyle konuştu:

"Ağırlıklı olarak tavuk haşlıyorum veya kuru mama getiriyorum. Benim her gün sokak hayvanlarını beslediğimi gören vatandaşlar, sokaklarındaki veya bakıma muhtaç hayvanları getirip buraya bırakmaya başladı. Bu nedenle sayı sürekli artıyor. Bazen hamile olan bir kediyi bile getirip buraya bırakıyorlar. Ben de mecbur hem hamile kediye doğumdan sonra da yavrularına bakmaya, onları beslemeye devam ediyorum. Bazen insanlar çok fazla sokak hayvanından dolayı şikayetçi olabiliyor. Ancak onların bakımını yapmak veya karınlarını doyurmak benim için artık bir görev oldu."

Gedikoğlu, sokak hayvanlarının korunmasıyla ilgili belediyelere düşen bazı görevler olduğunu vurgulayarak, "Bu görevlerin başında her mahallede sokak hayvanlarına beslenme alanları oluşturmak geliyor. Ayrıca yerel yönetimler bu beslenme alanlarına gerek lokantalarla anlaşarak gerekse kendi temin edeceği kuru mamaları bırakmak zorunda." dedi.

Arkadaşı Kader Akbulut'la sokak hayvanlarını beslediklerini ve bu sırada çocukların da kendilerine yardım ettiğini söyleyen Gedikoğlu, "Çocuklar bazen kendi evlerinden yemek artıklarını getiriyorlar, bazen de kendi aralarında para toplayıp mama alıp sokak hayvanlarını besliyorlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.