Manisa

Manisa'da "Gençlerle 360 derece 3. Uluslararası Öğrenci" kongresi

18:59 05 Nisan 2016
Manisa'da "Gençlerle 360 derece 3. Uluslararası Öğrenci" kongresi

Manisa'da, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ile Sakarya Üniversitesi ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi işbirliğiyle "Gençlerle 360 derece 3. Uluslararası Öğrenci" kongresi düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrenin açılışı konuşmasını yapan Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, kongreye 11 ülkeden 20 üniversitenin katıldığını ifade ederek, üniversitelerin her türlü faaliyetlerde öncü olması gerektiğini söyledi.

Öğrencilere eğitim hayatının sadece sınıflarda olmadığının farkında olması gerektiğini dile getiren Rektör Çelebi, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize her türlü bilgiyi yoğun bir şekilde aktarmak üniversitelerin temel misyonu değil. Teoriler, kavramlar tabi ki bunlar öğrencilere aktarılacak ama bilgiye ulaşmanın yollarını öğrencilerimize öğretmeliyiz. Bilgiyi tek başına elde etmek yeterli değil, o bilgiyi kullanmak, o bilgiyi hayatın içinde kullanma yeteneğini öğrencilere kazandırmak önemli. Bilginin asıl değeri hakikate ulaşmada bize rehberlik etmesinden kaynaklanıyor."

Küresel Rekabet Ortamında Girişimcilik, İnovasyon ve Stratejik İşbirlikleri konularının görüşüldüğü kongre, konuşmacıların sunumları ile devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.