Manisa

Manisa'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

20:19 07 Nisan 2016
Manisa'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

İHH Manisa İnsani Yardım Vakfı ve Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu tır, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nun önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yardım tırının Regaib Kandili'nde yola çıkarılmasının ayrı bir öneminin bulunduğunu belirtti.

Çelik, "Manisa'dan sadece Bayırbucak Türkmenlerine 35 tır yardım malzemesi gönderilmiş olması bizler adına sevindirici bir gelişmedir. İçerisinde bulunduğumuz bu mübarek günde 'yeryüzünde kan ve gözyaşı dinsin, zalimler artık zulüm yapamaz hale gelsin' diye dua ediyoruz" diye konuştu.

İHH Manisa İnsani Yardım Vakfı Başkanı Necmettin Okumuş ise "Gönderilen yardım tırında toplam değeri yaklaşık 100 bin lira olan 400 çuval un, 750 çuval kuru gıda, sıvı yağ, 500 battaniye yer alıyor. Tır, önce Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gönderilecek sonrasında ise tampon bölgeden geçerek Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tır, dualar eşliğinde yola çıkarıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.