Manisa

CBÜ’de 11. Ulusal Tıp Kongresi yapıldı

16:17 16 Nisan 2016
CBÜ’de 11. Ulusal Tıp Kongresi yapıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilim Kulübü tarafından 11’inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi yapıldı.

16-18 Nisan'da yapılacak olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilim Kulübü 11. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin açılış töreni Anemon Otel’de, çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri ve 16 üniversiteden 170 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, öğrenciler tarafından düzenlenen kongrenin örnek olduğunu belirterek, öğrencilerin de bilimsel kongrelerin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Histoloji Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevinç İnan, “Bu yılki konumuz kadın, erkek ve cinsellik oldu. Bugünün güncel yaklaşımlarını paylaşıyoruz. Tıp eğitiminde öğrencilerimizin eksik hissettikleri konular üzerine kongre düzenliyoruz." dedi.

Öğrencilerin bilgilenmeye ve konu üzerindeki yenilikleri takip etmeye ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden İnan, “Günümüzde yüzde 15 oranında kadın ve erkek cinsel sağlık sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Toplumumuzda son dönemde cinsel taciz olayları gündemde. Bunun altında cinselliğin normal bir şey olarak görülmemesi etken olabilir. Bu konuyu seçerken, yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını da dikkate aldık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kadın ve erkeklerde cinsellik, cinsel sağlık sorunları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda sunumlar yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.