Manisa

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

14:09 19 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Bektaş, yayımladığı mesajda büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin, milletin her türlü yokluk ve olumsuzluğa rağmen, hür yaşama azim ve kararlılığıyla verdiği mücadelenin başlatıldığı gün olarak tarihin sayfalarında yerini aldığını kaydetti.

Açıklamasında, kurtuluşa giden süreçte, milletin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiği ve zaferle sonuçlanmış mücadelesinin diğer mazlum milletlere de örnek teşkil ettiğini vurgulayan Vali Bektaş, kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye’nin temelleri atıldığını bildirdi.

Büyük önder Atatürk'ün milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere armağan ettiğini hatırlatan Vali Bektaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealine ulaşmak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, gençlerimizi milli kültür ve tarihini unutmadan, çağın gereklerine uygun bilgi ile donatarak, her türlü zararlı alışkanlıklardan koruyarak ve en iyi şekilde yetiştirmek ile mümkündür. Gençlerimiz de kahraman ecdadından aldığı büyük emanetin sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirerek cennet vatanımızı çok daha ileriye taşıyacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda kanlarını ve canlarını veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.