Manisa

Manisa'da telkari eğitimi

10:54 30 Haziran 2016
Manisa'da telkari eğitimi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (MASMEK) bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerler, meslek sahibi oluyor.

Sinanbey Medresesi’nde açılan Gümüş Takı İşlemeciliği ve Telkari kursu öğreticisi Sabriye Çobanoğlu, Mardin yöresine ait gümüş takı işlemeciliği olan telkari yapımını öğrettiklerini, kursiyerlerin 7 aylık eğitim sonurda sertifika sahibi olduğunu ifade etti.

Telkari'nin gümüş tel işleme anlamına geldiğini anlatan Çobanoğlu, ince tel halindeki gümüşün bükülmesiyle oluşturulan küçük motiflerin bir araya getirilerek küpe, kolye, düğme, bilezik veya yüzük yapılabildiğini kaydetti.

Çobanoğlu, 2008 yılından bu yana yılda 3 dönem verilen eğitimlere her dönem 30 kursiyerin katıldığını dile getirerek, kursiyerlerin kendi tasarladıklarını ürünlerin gramı 10-12 lira arasından hediyelik ürün olarak satışa sunduğunu bildirdi.

Kursiyerlerden Tuğba Arifoğlu (26), meslek sahibi olmak için kursa başladığını belirterek "Teknikleri öğrendikten sonra özel siparişler için üretim yapmaya başladım. İyi bir gelir sağlıyorum. Kendi atölyemi açmayı düşünüyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.