Manisa

Terör örgütü PKK adına "fitre" toplamışlar

14:53 14 Temmuz 2016
Terör örgütü PKK adına "fitre" toplamışlar

Manisa'da, terör örgütü PKK için "fitre" adı altında para topladıkları iddia edilen 2 HDP'li il yöneticisi gözaltına alındı.

Manisa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentteki Güneydoğu ve Doğu illeri nüfusuna kayıtlı vatandaşlardan ramazan ayı boyunca "fitre" adı altında topladıkları paraları, terör örgütüne aktardıkları öne sürülen HDP'li il yöneticileri İ.T. ile M.B, otomobille il dışına çıkarlarken yakalandı.

Zanlıların otomobilinde yapılan aramada 35 bin 120 lira ile karton kutuda paraların toplandığı değerlendirilen seri numarası bulunan sarı renkli 500 zarf bulundu.

Parayı güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda ölen teröristlerin ailelerine ya da doğrudan örgüte gönderdikleri tespit edilen şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terörün finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet" suçlarından işlem yapıldı.

Şüphelilerden M.B'nin ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kamu malına zarar vermek" suçlarından kaydının bulunduğu ve bu suçlarla ilgili hakkında açılan dava kapsamında yargılanmasının devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.