Manisa

Milletvekili Özdağ'ın yeğen acısı

15:09 17 Ağustos 2016
Milletvekili Özdağ'ın yeğen acısı

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, darbe gecesi Ankara'da akrabası Volkan Canöz ile Maçka'daki terör saldırısında şehit olan bir diğer akrabası polis Çağdaş Tamkoç'un acısını yaşıyor.

Bir hafta içerisinde 2 yeğeni şehit olan Selçuk Özdağ, AA muhabirine, darbe gecesinde yaşadıklarını ve her biri bir başka terör örgütünce şehit edilen akrabalarının acısını anlattı.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da mecliste olduğunu, daha sonra Çankaya Köşkü'ne gittiğini, bakan ve genel başkan yardımcısı ile milletvekili arkadaşlarıyla süreci yönetmeye çalıştığını ifade eden Özdağ, şunları söyledi:

"Başkanımız sayın İsmail Kahraman Bey ile beraber meclise geldik ve meclisi açarak CHP, MHP ve AK Parti milletvekilleri olarak oturumu başlattık. Sonra meclis bombalandı. Meclis bombalanmadan bir kaç dakika önce beni akrabalarım aradı, 'meclise geliyoruz' dediler."

Özdağ, "Türkiye'nin 100 yıllık geleceğini çalmak istediler. O gece belki de Türkiye'nin en uzun gecesiydi" diyerek, şöyle devam etti:

"Belki böylesine uzun bir geceyi Dumlupınar'da Mustafa Kemal yaşamıştı. Belki böyle uzun bir geceyi Malazgirt önlerinde Alparslan yaşadı. 15 Temmuz gecesi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaşadı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmatik liderliği ve sağduyusuyla milletimizin de güvenmesi ile sokaklara çıktık ve gereğini yaptık."

Özdağ, yeğenlerinden Ankara'da özel güvenlik firmasında çalışan Volkan Canöz'ün vatandaşlarla birlikte meclisi korumaya gelirken Genelkurmay Başkanlığı önünde cuntacı askerler tarafından şehit edildiğini belirterek "Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Darbe girişimi sırasında şehit olanlardan bir tanesi de benim yeğenim. Vatanımız sağolsun. Devletimiz var olsun." diye konuştu.

- Polis yeğeni Maçka'daki terör saldırısında şehit oldu

Şehit Canöz'ün acısı daha tazeyken bir hafta sonra 19 Temmuz'da Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısında bir yeğenini daha şehit verdiğini dile getiren Özdağ, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de şehitlerimiz vardı, Kut-ül Amare'de ailemizin şehitleri vardı, Güneydoğu'da şehitlerimiz vardı. Şimdi Maçka'da şehidimiz var, aynı zamanda demokrasi bekçiliği yapan vatan bekçiliği yapan şehidimiz var. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.