Manisa

Manisa'da bal üreticilerine kovan desteği

15:32 22 Ağustos 2016
Manisa'da bal üreticilerine kovan desteği

Şehzadeler ilçesinde belediye tarafından 40 bal üreticisine, 3'er adet olmak üzere toplam 120 arı kovanı dağıtıldı.

Selimşahlar Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ilçede 320 bin dönüm tarım arazisi olduğunu ve kırsal kalkınmaya ve üreticileri desteklemeye büyük önem verdiklerini belirtti.

Tarıma ve üreticiye duyarsız kalmalarının düşünülemez olduğunu ifade eden Çelik, tarımla uğraşan çiftçi ve üreticilerin işlerine katkı sağlamaya çalıştıklarını, bu kapsamda bugüne kadar bin 200 çiftçiyi çeşitli illerdeki tarım fuarlarına ulaşımlarını sağlayarak modern tarım uygulamalarını görmelerini sağladıklarını söyledi.

İlçede 15 mahallede ikamet eden 40 üreticiye 120 arı kovanı vererek destek olacaklarını kaydeden Başkan Çelik, "Bal son derece önemli, bir mucize, şifa kaynağı. Bugün merdiven altında üretilen sıvılar bal diye satılmak isteniyor. Şifa kaynağını zehire dönüştürmek isteyen tüccarlar var. Bunlardan korunma yolu üretimi artırmaktan geçiyor. Türkiye'de vatanını bayrağını seven insanlar olarak, bulunduğumuz konumlarda daha çok çalışmak, üretmek zorundayız. Üreticilerimiz de bal ile ilgili bu alanda daha çok çaba sarf etmeli ve üretime katkı sağlamalı." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Çelik ve Belediye Meclis üyeleri, bal üreticilerine kovanlarını teslim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.